ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Setup ενός bootable OS X Mavericks Install Disk

Setup ενός bootable OS X Mavericks Install Disk

USB-Mavericks.jpg

O installer του OS X Mavericks, μετά από κάποιες ώρες downloading εγκαθίσταται στο /Applications folder, ενώ διαγράφεται αυτόματα από το σύστημα με το πέρας του upgrade. Όταν λοιπόν στη συνέχεια θελήσετε να κάνετε upgrade στο δεύτερο σας μηχάνημα ή οτιδήποτε άλλο, θα απαιτηθεί και πάλι η ίδια χρονοβόρα διαδικασία.

Όμως μπορείτε πολύ εύκολα -αλλά προτού τρέξετε το upgrade- να κάνετε setup ενός bootable install disk που θα διαθέτει όλες τις ιδιότητες του installer και που θα σας απαλλάξει απ’ όλη αυτή την διαδικασία. Το μόνο που απαιτείται είναι ένα USB flash drive με χωρητικότητα 8GB, που δεν χρειάζεται να φορμάρετε.

1. Συνδέετε το flash στο μηχάνημα και το μετονομάζετε σε untitled, ώστε να αναγνωριστεί από την εντολή στο Terminal. Πηγαίνετε /Applications ▹ Utilities, ανοίγετε το Terminal και copy/paste την εντολή (είναι σε μια γραμμή) και Enter.

sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/untitled –applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app –nointeraction

2. Θα ζητηθεί πιστοποίηση, πληκτρολογείτε το admin password σας (οι χαρακτήρες δεν είναι ορατοί) και Enter. Το flash θα φορμαριστεί, ενώ η όλη διαδικασία για αντιγραφή του installer θα πάρει ανάλογα με την ταχύτητα εγγραφής του flash γύρω στα 25΄και μέχρις ότου εμφανισθεί στο τέλος το Done.

10475281255_920af8cb69.jpg

3. Για επιβεβαίωση ότι όλα πήγαν καλά ανοίγετε το flash, οπότε θα πρέπει να δείτε το εικονίδιο του installer.

10470527165_3e95b842bd.jpg

 

Πηγή:Macnotes.gr

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.