ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Susan Bennett η γυναίκα που δάνεισε την φωνή της στην Siri αποκαλύπτει

Susan Bennett η γυναίκα που δάνεισε την φωνή της στην Siri αποκαλύπτει

susan-studio

Η Susan Bennett σε παλαιότερη συνέντευξη της μας είχε αναφέρει πως έγινε η φωνή πίσω από την Siri αρχικά χωρίς καν η ίδια να το έχει αντιληφθεί – Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα τότε που ανέφερε πως η ίδια κατάλαβε πως η Siri χρησιμοποιούσε την δική της φωνή όταν ένας φίλος της με iPhone την έβαλε να την ακούσει.

Σε μια νέα συνέντευξη της στο Typeform, παρουσιάζει περισσότερα για όλα αυτά:

“H γενιά μου δεν έχει μεγαλώσει με υπολογιστές. Νομίζω πως ένα μέρος μας ακόμη θέλει να παραμένει λίγο απομακρυσμένο από αυτά τα μηχανήματα. Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να πιστεύει πως δεν τα εμπιστεύεται”

“Κάναμε καταγραφή από εκφράσεις και προτάσεις για να έχουμε όλους τους συνδυασμούς ήχου στα Αγγλικά. Η Αγγλική γλώσσα έχει πάνω από 1 εκατομμύριο λέξεις οπότε φαντάζεστε πόσο χρόνο πήρε αυτή η διαδικασία. Η πρώτη καταγραφή πήρε ένα μήνα το 2005 – πριν καν κυκλοφορήσει το iPhone – 4 ώρες την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα και μετά έκανα αναβάθμιση σε αυτές τις καταγραφές για 4 μήνες το 2011 και το 2012.”

“Πριν από την Siri η καταγεγραμμένες φωνές ακούγονταν πολύ ρομποτικές και σίγουρα δεν ήταν κάτι που θα ενθουσίαζε ακουστικά τον χρήστη για να ασχοληθεί μαζί του. Η αλλαγή όμως που έφερε η Siri σε αυτό το κομμάτι είναι πιστεύω και ο λόγος που έγινε τόσο δημοφιλής. Ξαφνικά ήταν σαν να μιλάς με έναν άλλο άνθρωπο από το τηλέφωνο σου. Εδώ το άριστα δεν παίρνουν βέβαια οι προπονητές στα φωνητικά αλλά οι ίδιοι οι προγραμματιστές που κατάφεραν κάτι τέτοιο”

“Όταν έμαθα που είχε χρησιμοποιηθεί η φωνή μου αισθάνθηκα κολακευμένη – Να αναφέρω βέβαια πώς όλοι εμείς που δανείζουμε τις φωνές μας για GPS συστήματα, τηλεφωνητές κλπ περνάμε απαρατήρητοι και ελάχιστα ο χρήστης ασχολείται με την ίδια την φωνή μιας και εστιάζει περισσότερο στην πληροφορία που του παρέχει. Όταν όμως παίρνεις μια τέτοια ανώνυμη φωνή και την κάνεις κάτι σαν την Siri τότε αυτό αλλάζει τελείως. Οι χρήστες ξαφνικά δίνουν σημασία τόσο στην φωνή όσο και στην πληροφορία που παρέχει και είναι σαν να συνομιλούσαν με ένα άλλο άνθρωπο. Φυσικά επειδή στους ανθρώπους αρέσουν τα στερεότυπα μόλις η φωνή σου αναγνωριστεί ως αυτή της Siri τότε ξαφνικά γίνεσαι η Siri και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο”

 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.