ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Tim Cook: Η συνεργασία μας με την IBM μοιάζει με το κομμάτι ενός puzzle που μας έλειπε

Tim Cook: Η συνεργασία μας με την IBM μοιάζει με το κομμάτι ενός puzzle που μας έλειπε

Screen-Shot-2014-07-15-at-5.50.49-PM-640x360

Η IBM και η Apple για χρόνια ολόκληρα ήταν ορκισμένοι εχθροί, αλλά όπως φαίνεται πολλά έχουν αλλάξει από την εποχή των επικών μονομαχιών του Macintosh με το PC. Και οι δύο εταιρείες πλέον θα συνεργαστούν μεταμορφώνοντας το software και το hardware της Apple σε μια μοναδική λύση για τις επιχειρήσεις σε όλων τον κόσμο.

Για πολλούς αυτή η συνεργασία είναι η πιο σημαντική και ισχυρή που έγινε ποτέ στον τεχνολογικό κόσμο.

Σε μια συνέντευξη στο CNBC από κοινού παρουσιάστηκαν ο Tim Cook μαζί με την CEO της IBM Virginia Rometty για να δώσουν κάποιες απαντήσεις για αυτή την μοναδική συνεργασία.

Ο Tim Cook ανέφερε πως η IBM ταίριαξε με την Apple όπως το κομμάτι ενός puzzle ενώ ήταν ιδιαίτερα ένθερμος με την δουλειά της IBM στον επιχειρηματικό χώρο.

“Είναι μια συνεργασία βασισμένη στα καλύτερα χαρακτηριστικά της Apple καθώς και σε αυτά της IBM αρμονικά μαζί. Δεν υπερβαίνει το ένα το άλλο, δεν υπάρχει ανταγωνισμός η μια εταιρεία αρμονικά θα συμπληρώσει την δουλειά της άλλης”

Επίσης ο Cook ανέφερε πως για χρόνια μιλούσε με την Rometty για μια πιθανή συνεργασία ενώ παραδέχτηκε πως ομάδες και από τις εταιρείες ερευνούσαν για καιρό το τι μπορούσαν να κάνουν μαζί.

Mε βάση λοιπόν αυτή την συνεργασία θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε λογισμικό για τις επιχειρήσεις από την Apple και την IBM προς το τέλος του χρόνου με περισσότερες υπηρεσίες να γίνονται διαθέσιμες με το νέο έτος.

Τέλος να αναφέρουμε πως ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Tim Cook για το πρόσφατο σχόλιο του Eddy Cue ο οποίος είχε αναφέρει πως το 2014 η Apple έχει κάποια προϊόντα τα οποία είναι τα καλύτερα που έχει δει στα 25 χρόνια του στην Apple.

“Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Eddy” είπε χαρακτηριστικά ο Cook χαμογελώντας.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.