ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Tim Cook: Ναι, είμαι gay

Tim Cook: Ναι, είμαι gay

timcook-thatsawrap-640x481

Σε ένα πολύ όμορφο και καλογραμμένο άρθρο στο Businessweek, ο Apple CEO Tim Cook αναφέρει και επίσημα πως είναι gay, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που ήθελαν κάτι τέτοιο και που φούντωσαν από την στιγμή που ανέλαβε την θέση του Steve Jobs το 2011.

Αποσπασματικά διαβάζουμε:

“Σε όλη την επαγγελματική μου ζωή προσπάθησα να κρατήσω ένα βασικό επίπεδο μυστικότητας. Έχω ξεκινήσει από πολύ χαμηλά και δεν μου αρέσει να τραβάω το ενδιαφέρον πάνω μου. Η Apple είναι ήδη μια από τις εταιρείες που τραβάνε την προσοχή του κόσμου, μου αρέσει να εστιάζω στα προϊόντα μας και στα φανταστικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι χρήστες τους με αυτά. Την ίδια στιγμή πιστεύω πάρα πολύ στα λόγια του Dr. Martin Luther King, ο οποίος είπε πως στην ζωή η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να κάνει κάποιος είναι η το τι κάνεις εσύ για τους άλλους. Πολλές φορές κάνω αυτή την ερώτηση στον εαυτό μου. Μέσω αυτού αντιλήφθηκα πως η επιθυμία μου να κρατάω μυστική την προσωπική μου ζωή με κράτησε πίσω από το να κάνω κάτι πιο σημαντικό. Και έτσι φτάσαμε στο σήμερα.”

Ο Cook συνεχίζει στο άρθρο του αναφέροντας πως για χρόνια ήταν ανοιχτός στην διαφοροποίηση των φύλων μέσα στην Apple. Aυτό που τον έκανε να επισημοποίηση αυτό το κομμάτι της προσωπικής του ζωής δεν ήταν οι πολλές φήμες αλλά η γνώση πως όντας ένα gay CEO μιας εταιρείας σαν την Apple θα έδινε ώθησε και σε άλλους ανθρώπους σαν αυτόν και ελπίδα.

“Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ακτιβιστή, αλλά αντιλαμβάνομαι πόσο πολύ έχω ευνοηθεί από τις θυσίες άλλων. Έτσι αν ακούγοντας πως ο CEO της Apple είναι gay μπορεί να βοηθήσει κάποιον/κάποια να συμβιβαστεί με την σεξουαλικότητα του, να μην αισθάνεται απομονωμένος ή να του δώσει ώθηση να κυνηγήσει τα όνειρα του τότε ναι πιστεύω πως η επισημοποίηση της σεξουαλικότητας μου είναι κάτι καλό”

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.