ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Tim Cook: “Οι πολλές φήμες για το iPhone 8 σημείωσαν μικρή παύση των πωλήσεων του iPhone 7″

Tim Cook: “Οι πολλές φήμες για το iPhone 8 σημείωσαν μικρή παύση των πωλήσεων του iPhone 7″

tim-cook1

Εκτός από την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2017 ο Tim Cook μίλησε και στην The Wall Street Journal, και έδωσε μια εικόνα για τα αποτελέσματα αυτά καθώς και για τις προβλέψεις του για το iPhone.

Αν και οι πωλήσεις του iPhone δεν σημειώσαν μεγάλη αύξηση – αναμενόμενο μιας και αναμένεται η έλευση νέων iPhone συσκευών – οι πωλήσεις των iPad και Mac σημειώσαν αύξηση. H νέα iPad Pro γραμμή και τα ανανεωμένα Macs βοήθησαν την Apple να έχει τελικά ένα ακόμη δυνατό τρίτο οικονομικό τρίμηνο για φέτος και μάλιστα με κέρδη που εντυπωσιάσαν για ακόμη μια φορά.

“Έχουμε μια πολύ καλή ορμή ακόμη. Πολλά από τα πράγματα που δουλεύουμε εδώ και πολύ καιρό έχουν αρχίσει να δείχνουν τα αποτελέσματα τους.”

Όταν ρωτήθηκε για τις πωλήσεις των iPhone 7 και iPhone 7 Plus ο Cook παραδέχτηκε πως υπήρξε μια μικρή παύση στις πωλήσεις – ειδικά με όλες τις φήμες που κυκλοφορούν για το επερχόμενο iPhone 8 (δεν θέλησε να σχολιάσει κάτι για τα επερχόμενα iPhones) αλλά παρέμεινε αισιόδοξος πως αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ζήτηση για το iPhone 8.

“Πιστεύουμε πως υπάρχει μια παύση αλλά αυτό σημαίνει πως θα τα πάμε πολύ καλύτερα στο άμεσο μέλλον”

Για την επερχόμενη αναβάθμιση του iOS 11 ο Tim Cook ανέφερε πως το ARKit θα κάνει το iPhone ακόμη πιο αναπόσπαστο κομμάτι για τους καταναλωτές.

“Το smartphone γίνεται ακόμη πιο σημαντικό για τους ανθρώπους γιατί θα ενταχθεί ακόμη περισσότερο στην καθημερινότητα τους και μπορείτε να δείτε από μερικά πράγματα που δείξαμε στο φετινό WWDC πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί. Με νέες καινοτομίες όπως η επαυξημένη πραγματικότητα θα γίνει ακόμη πιο αναπόσπαστο κομμάτι για τον καθένα μας. Είναι ίσως δύσκολο κάποιος να το πιστέψει αυτό τώρα αλλά νομίζω πως έτσι θα ελιχθεί”

 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.