ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Tim Cook: “Δουλεύουμε σε ένα μεγάλο project πάνω σε αυτόνομα συστήματα”

Tim Cook: “Δουλεύουμε σε ένα μεγάλο project πάνω σε αυτόνομα συστήματα”

640x-1

Πολλά έχουν ειπωθεί μέχρι και σήμερα για τα πλάνα της Apple για ένα αυτόνομο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι διαρροές έδειξαν πως η ονομασία του project αυτού άκουγε στο Project Titan.

H Apple θόλωσε τους τελευταίους μήνες τα νερά αφήνοντας να εννοηθεί πως δουλεύουν πάνω σε ένα λογισμικό αυτόνομης οδήγησης περισσότερο και όχι σε ένα καθαρό νέο καινοτόμο όχημα που θα φέρει την επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Βέβαια οι τελευταίες διαρροές θέλανε την Apple να δουλεύει πάνω σε μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνεργασία μάλιστα με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως στην Κίνα.

Το Project Titan λοιπόν ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ως ορισμός και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να πει πάνω σε τι δουλεύει η Apple.

O Tim Cook κατά την συνέντευξη τύπου μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2017 ρωτήθηκε για τα πλάνα της Apple πάνω στα αυτόνομα σύστημα. Η είδηση είναι πως παραδέχτηκε πως η Apple δουλεύει σε ένα μεγάλο project στον χώρο αυτό και μάλιστα θα προβεί σε σημαντικές επενδύσεις σε αυτή την περιοχή. Δεν έδωσε βέβαια όπως φυσικά αναμενόταν κάποιο στοιχείο που θα έδειχνε πάνω σε τι ακριβώς δουλεύει η Apple.

Ο ίδιος δήλωσε σήμερα:

“Έχουμε εστιάσει πάρα πολύ πάνω στα αυτόνομα συστήματα. Έχουμε ένα πολύ μεγάλο project που τρέχουμε αυτή την στιγμή για αυτό τον σκοπό και θα κάνουμε και μεγάλες επενδύσεις πάνω του. Εξάλλου η αυτονομία είναι η μητέρα όπως των project τεχνητής νοημοσύνης. Τα αυτόνομα συστήματα έχουν πολλές εφαρμογές και τα οχήματα είναι μια από αυτές. Δεν θέλω όμως να πω κάτι περισσότερο για αυτό αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή”

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.