ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Tim Cook: Όλα όσα είπε για την τιμή του iPhone X αλλά και για το iOS 11

Tim Cook: Όλα όσα είπε για την τιμή του iPhone X αλλά και για το iOS 11

Tim-Cook-Good-Morning-America-image-001

O CEO της Apple Tim Cook έδωσε συνέντευξη στο “Good Morning America” του ABC αναφέροντας και εστιάζοντας σε αρκετά ενδιαφέροντα θέματα όπως το επίσημα λανσάρισμα του iOS 11 αλλά και την τιμή του νέου iPhone X.

Ξεκίνησε αναφέροντας πως:

“H σημερινή κυκλοφορία του iOS 11 και του ARKit είναι μια μέρα που θα πρέπει να την θυμόμαστε”

Συνέχισε αναφέροντας πως το iOS 11 κάνει σύνθετες ενέργειες πλέον πολύ πιο απλές και ως παράδειγμα ανέφερε τις νέες δυνατότητες που έχουν δοθεί στους προγραμματιστές στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας.

“Σε αυτό η Apple είναι τόσο φανταστικά. Θέλουμε ο καθένας να μπορεί να χρησιμοποιήσει την επαυξημένη πραγματικότητα και έτσι πήραμε την πολυπλοκότητα που θα είχαν υπό κανονικές συνθήκες οι προγραμματιστές με τις εφαρμογές τους και το κάναμε κάτι πολύ απλό για αυτό έτσι ώστε να την ενσωματώσουν στις δουλειές τους. Αυτό που είναι πολύ διαφορετικό σχετικό με την Apple είναι ότι μια μέρα θα μπορούμε να έχουμε την επαυξημένη πραγματικότητα στην υπηρεσία εκατομμυρίων ανθρώπων. Αυτό είναι από μόνο του κάτι τεράστιο αν το σκεφτεί κανείς ειδικά μιας και εκατομμύρια ανθρώπων θα χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία για πρώτη φορά. Αν κάποιος είναι κάτοχος iPhone 6S ή νεότερης συσκευής τότε από σήμερα καλωσορίζει την επαυξημένη πραγματικότητα”

Σημαντική επίσης ήταν η αναφορά του και στην τιμολόγηση των $999 για το iPhone X. Ο ίδιος δεν την θεώρησε υπερβολική τονίζοντας το πόσες νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά φέρνει αυτή η συσκευή χαρακτηρίζοντας την “value for money”.

“Είναι πραγματικά μια καλή τιμή αν αναλογιστεί κανείς το τι τεχνολογία αποκτάει ο χρήστης της. Όπως καταλαβαίνουμε οι καταναλωτές πληρώνουν μια συσκευή και την κρατάνε για ένα εύλογα μεγάλο χρονικό διάστημα. Με βάση και αυτό λίγοι θα είναι εκείνοι που θα πληρώσουν το πλήρες ποσό αρχικά. Επίσης οι περισσότεροι άνθρωποι θα ανταλλάξουν μέσω κάποιου προγράμματος και όχι μόνο την παλαιότερη iPhone ή μη συσκευή τους ενώ οι πάροχοι σίγουρα θα κάνουν κάποιες εκπτώσεις. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το iPhone είναι για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους και έτσι θέλουν να μπορεί κάθε φορά να κάνει όλο και περισσότερα σαν συσκευή. Έτσι και εμείς χτίζουμε όλο και περισσότερες τεχνολογίες σε μια μόνο συσκευή για να ικανοποιήσουμε αυτή την ανάγκη.”

Δείτε όλη την συνέντευξη παρακάτω:

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά