ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Ο Tim Cook πιστεύει πως η εκμάθηση κώδικα είναι πιο σημαντική από αυτή των Αγγλικών

Ο Tim Cook πιστεύει πως η εκμάθηση κώδικα είναι πιο σημαντική από αυτή των Αγγλικών

swift-playgrounds-robots

Ο Tim Cook βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Γαλλία όπου συνομίλησε και με τον Πρόεδρο Macron για την εκπαίδευση αλλά τους φόρους.

Ο Cook ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε πως η Apple πάντα προέρχονταν από ένα δημιουργικό υπόβαθρο μιας και ο πρώτος Mac δημιουργήθηκε από μια ομάδα μουσικών και καλλιτεχνών μαζί με μηχανικούς και προγραμματιστές. Επίσης τονίζει πως η επίδραση των mobile εφαρμογών είναι πολύ μεγάλη μιας και παράδειγμα έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν μπορούσαν οικονομικά να λάβουν μαθήματα κιθάρας να το κάνουν δωρεάν.

 Στο χώρο του προγραμματισμού ο Cook ανέφερε πως πιστεύει πως είναι πιο σημαντικό για ένα νέο Γάλλο μαθητή να μάθει κώδικα αντί για Αγγλικά μιας και μια γλώσσα προγραμματισμού μπορεί να αγγίξει 7 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Τόνισε βέβαια πως δεν εννοεί πως οι άνθρωποι δεν πρέπει να μάθουν να μιλάνε Αγγλικά αλλά νομίζει πως η εκμάθηση κώδικα είναι κάτι που θα πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία ανά τον κόσμο.

Τέλος ανέφερε πως η Swift γλώσσα προγραμματισμούς είναι τόσο εύκολη να την μάθει κάποιος όσο εύκολα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει μια συσκευή της Apple.

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά