ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Τι είπε ο Tim Cook για τα μαθήματα που του δίδαξε ο Steve Jobs [Video]

Τι είπε ο Tim Cook για τα μαθήματα που του δίδαξε ο Steve Jobs [Video]

tim-cook-oxford

O Tim Cook κάθισε σήμερα στο πανεπιστήμιου του Oxford και παραχώρησε μια συνέντευξη στο Saïd Business School ενώ απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις από τους μαθητές.

Ο Cook ανέφερε τα σημαντικότερα πράγματα που δίδαξε ο Steve Jobs:

“Ο Steve με έμαθε ότι η ευχαρίστηση ήταν στο ταξίδι. Πως δεν ήταν στον τελικό προορισμό. Ότι αυτή βρισκότανε μέσα σε καθημερινά πράγματα. Ο Steve μου δίδαξε την σημασία της εστίασης και πως δεν έπαιζε ρόλο στο ποιος είσαι αλλά στο ότι μπορεί να κάνεις κάποια πράγματα πολύ καλά. Επίσης μου είπε να έχω τεράστιο σθένος και πείσμα σε αυτά που θα επέλεγα να κάνω πραγματικά καλά. Με έμαθε πράγματα γύρω από την τεχνολογία και κλάδους που η Apple έπρεπε να κάνει δικούς της για τα δικά της προϊόντα.  Τέλος μου τόνιζε πως οι καλύτερες ομάδες είναι αυτές που μοιάζουν με μια μουσική μπάντα.”

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον μέρος της συζήτησης του Cook ήταν η απάντηση του για το αν έχει κάποιους εν ζωή ήρωες.

“Δεν είχα την επιτυχία να ζήσω με ήρωες και επίσης πιστεύω πως είναι καλύτερα να διαλέξεις για ήρωα κάποιον που έχει πεθάνει. Η απάντηση λοιπόν που δίνω είναι πως όχι δεν έχω κάποιους εν ζωή ήρωες. Είμαι πολύ σοβαρός σε αυτό και τονίζω πως οι νεκροί δεν θα σε απογοητεύσουν. Κάποιον εν ζωή μπορεί να τον έχει πολύ ψηλά και μια μέρα να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό δεν ήταν πραγματικό. Ότι εσύ έχτισες κάτι τόσο μεγάλο γύρω από αυτούς χωρίς όμως να το αξίζουν. Υπάρχει βέβαια ένας άνθρωπος που ζει που θα μπορούσαν να τον αποκαλέσω ήρωα και αυτός είναι ο Πάπας. Όταν τον γνωρίσεις σου έρχεται ένα μοναδικό συναίσθημα ανεξάρτητα από ποια θρησκεία υποστηρίζεις. Το να γνωρίσεις κάποιο τόσο αγνό και εστιασμένο πάνω σε κάτι που δεν είναι άλλο από την βελτίωση της ζωής αν μη τι άλλο τον βάζει πολύ κοντά στην κατηγορία του ήρωα. Πέρα όμως από αυτό θα έλεγα όπως και στην αρχή πως οι ήρωες δεν είναι εν ζωή.”

Δείτε την πλήρη συνέντευξη και Q&A του Tim Cook παρακάτω:

About Στέφανος Κολοβός

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία χρόνια και λόγω εργασίας. Αγαπημένη του συσκευή είναι το iPhone του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά