ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / Time Machine: Backup αρχείων αποθηκευμένων σε εξωτερικούς δίσκους

Time Machine: Backup αρχείων αποθηκευμένων σε εξωτερικούς δίσκους

306429094_1392326596

To Time Machine είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για backup του startup disk ή του Macintosh HD αν προτιμάτε. Όμως έχει και την δυνατότητα για backup αρχείων που λόγω έλλειψης χώρου στον Macintosh HD έχουν μεταφερθεί σε εξωτερικό δίσκο.

Για backup αυτών των αρχείων λοιπών μπορεί να γίνει χρήση ενός ακόμη εξωτερικού δίσκου και ενός backup utility, ενδεικτικά το Backup Buddy.

Εναλλακτικά, με την διαδικασία που περιγράφεται στην συνέχεια, μπορεί να παίρνει κανείς συστηματικά backups των αρχείων στον υπάρχοντα δίσκο backup του Time Machine.

1. Συνδέετε το δίσκο του Time Machine και τον δίσκο των αρχείων στο μηχάνημα. Click Open Time Machine Preferences.

2. Click Options.

3. Επιλέγετε τον δίσκο με τα αρχεία, click το - για να τον κάνετε exclude (θα αφαιρεθεί μόνιμα από τον πίνακα) και κατόπιν Save.

4. Το επόμενο backup, που θα προστεθεί σαν ανεξάρτητο στα κανονικά backups, θα είναι αυτό των αρχείων σας ενώ δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σήμανση. Επισημαίνεται ότι δεν απεικονίζεται στο Timeline κατά την χρήση του menu Enter Time Machine.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

Πηγή:Macnotes.gr

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.