ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPad / To 12,9″ iPad θα έχει NFC, stylus ,Force Touch, USB-C σύνδεση κ.α.

To 12,9″ iPad θα έχει NFC, stylus ,Force Touch, USB-C σύνδεση κ.α.

iPad-pro-concept-Ramotion-Top-view

Καθώς πλησιάζουμε στο WWDC, ολοένα και πληθαίνουν οι φήμες για την παρουσίαση του νέου iPad Pro.

Το φημολογούμενο iPad εκτός της οθόνης διαγωνίου 12,9″, θα έχει ένα πλήθος νέων χαρακτηριστικών σύμφωνα με άνθρωπο που εμπλέκεται στο κανάλι παραγωγής της Apple. Έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε την υποστήριξη bluetooth stylus, την ύπαρξη Force Touch διεπαφής όπως στο νέο Macbook και θύρα τύπου USB-C. To επονομαζόμενο iPad Pro είναι στην διαδικασία εξέλιξης ώστε να παρουσιαστεί σε σύντομο χρονικό ορίζοντα αν και ακριβή ημερομηνία δεν έχουμε.

Η ίδια πηγή αποκαλύπτει ότι το νέο iPad θα έχει ενσωματωμένο NFC κύκλωμα, το οποίο πρέπει να θεωρείται δεδομένο μιας και η Apple το έχει εδραιώσει στα υπάρχοντα μοντέλα iPhone & iPad αλλά και στο Apple Watch. Βέβαια θα φάνταζε γελοίο το να βγάζει κανείς το υπερμέγεθες iPad για να πληρώσει τον λογαριασμό ενός γεύματος αλλά η χρήση του NFC δεν προορίζεται τόσο για την πληρωμή όσο για την είσπραξη καθιστόντας το iPad Pro ένα ιδανικό τερματικό για επιχειρήσεις.

Εικόνα που ακολουθεί: ένα νέο “σχέδιο” του 12.9-inch iPad Pro με διαστάσεις 305.70mm x 222.60mm x 7.20mm

Dimensions-iPad-Pro-Air-Plus

Επιπλέον φήμες κάνουν λόγο για τον επόμενης γενιάς Α-series επεξεργαστή καθώς και μιας νέας τεχνολογίας οθόνη με βελτιωμένη καθυστέρηση αφής, ένα χαρακτηριστικό που είναι απαραίτητο για την υποστήριξη stylus που θα είναι ευαίσθητο στη πίεση και θα έχει συνδεσιμότητα bluetooth.

Ρίξτε μια ματιά στο βίντεο που ακολουθεί από το hands-on του Unbox Therapy, σε μια φημολογούμενη θήκη του iPad Pro και θα έχετε μια καλή αίσθηση των διαστάσεών του εν συγκρίση με τα τωρινά μοντέλα.

Επιπλέον, η οθόνη θα έχει τεχνολογία Force Touch, που πρωτοείδαμε στην υλοποίηση του trackpad στο νέο Macbook, κάνοντας έτσι την ζωή του επαγγελματία χρήστη ευκολότερη. Τώρα όσον αφορά την φήμη για την ύπαρξη της θύρα USB-C δεν γνωρίζουμε αν θα αντικαταστήσει την lightning θύρα ή θα είναι μια δεύτερη θύρα. Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω σε φωτογραφία που έκανε την εμφάνισή της σε κινέζικα social media μάλλον θα είναι 2η θύρα.

ipad-pro-side-port

Εν αναμονή λοιπόν…

 

σχολιασμός στο φόρουμ

About Dimitris Makris

Dimitris Makris
Ο Δημήτρης αγάπησε την Apple με την πρώτη ματιά. Από το iPhone 3G και έπειτα δημιούργησε το δικό του οικοσύστημα με συσκευές της Apple και την ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια. Έχει δικό του μαγαζί γνωστού παρόχου της Ελλάδας και έτσι γνωρίζει πολλά πράγματα εκ των έσω.