ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / App Store / To Dropbox στο στόχαστρο Ηacker

To Dropbox στο στόχαστρο Ηacker

screenshot-2014-01-10-21-48-01

To Dropbox αργά χθες και για αρκετούς χρήστες και σήμερα παραμένει offline και αυτό δεν άργησε να πυροδοτήσει της φήμες πως οι servers της εταιρείας δέχθηκαν επίθεση από hackers.

Screen Shot 2014-01-11 at 9.12.42 AM

H εταιρεία για να ηρεμήσει τους χιλιάδες χρήστες της υπηρεσίας της άμεσα απάντησε πως δεν υπήρξε πρόσβαση στα αρχεία των χρηστών και το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά από μια επισκευή ρουτίνας που έκαναν.

“Γνωρίζουμε τα προβλήματα που επηρεάζουν το Dropbox site. Έχουν βρει την πηγή τους η οποία δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα μια εσωτερική επισκευή που κάναμε. Δουλεύουμε στην επιδιόρθωση τους άμεσα. Ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση”

Οι hackers από την άλλη και μέσω Twitter συνέχισαν να επιμένουν πως αυτοί βρισκόντουσαν πίσω από αυτή την αναστάτωση και πως αν η Dropbox δεν επιδιόρθωνε το πρόβλημα θα δημοσιεύανε αρχεία χρηστών.

Screen Shot 2014-01-11 at 9.12.53 AM

Τελικά πριν από λίγο ξεκαθαρίστηκε η κατάσταση με του επίδοξους hacker να δηλώνουν πως όντως έκαναν επίθεση στου server της εταιρείας DDoS  αλλά δεν είχαν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.