ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Cydia / To evasi0n7 αναβαθμίστηκε και οι Evaders εξέδωσαν δεύτερη απάντηση στην κοινότητα

To evasi0n7 αναβαθμίστηκε και οι Evaders εξέδωσαν δεύτερη απάντηση στην κοινότητα

evad3rs-logo

Το iOS 7 jailbreak εργαλείο, evasi0n7 αναβαθμίστηκε χθες τόσο για Mac όσο και για PC. Η αναβάθμιση αυτή, 1.0.1, αφαιρεί το δεύτερο App Store που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων λόγω των πειρατικών καταβολών του και ακούει στο όνομα TaiG.

Ο Pod2g της ομάδας των Evaders ανέφερε πως σύντομα θα λύσουν και το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους κατόχους iPad 2 και έτσι αναμένουμε και νέα αναβάθμιση του εργαλείου τους πολύ σύντομα.

Επίσης με αυτή τους αναβάθμιση είχαμε και ένα δεύτερο γράμμα που κοινοποιήθηκε στην κοινότητα για να ηρεμίσουν ακόμη περισσότερο τα πνεύματα και να εξομαλυνθεί το όλο αρνητικό πνεύμα που δημιουργήθηκε ενάντια τους.

Χαρακτηριστικά έχουμε τα παρακάτω αποσπάσματα:

“Υπήρξαν πολλές φήμες σχετικά με τις πληρωμές που δεχτήκαμε για την κυκλοφορία του εργαλείου μας. Δεν λάβαμε καθόλου χρήματα και από κανέναν ούτε και από την TaiG. Δεν θα δεχτούμε χρήματα ούτε στο μέλλον. Τα μόνο χρήματα που δίνονται σε εμάς από donations πάνε στα Public Knowledge, Electronic Frontier Foundation και στο Foundation for a Free Information Infrastructure για να βοηθήσουμε το jailbreak να παραμείνει νομικό σας δικαίωμα”

“Η μεγαλύτερη μας έννοια είναι η πειρατεία. Κανένα δεδομένο των χρηστών δεν δόθηκε πουθενά όλα αυτά τα χρόνια. Σαν μέλη μιας κοινότητας που δουλεύουμε πάνω στην ελευθερία των συσκευών μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντίθετη με τα όσα έχουμε κάνει τα τελευταία 7 χρόνια και θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο χρήστες και συσκευές τους. Το TaiG πακέτο γινόταν μόνο εγκατάσταση αν η γλώσσα του χρήστη ήταν τα Κινέζικα. Επίσης το συγκεκριμένο λογισμικό έτρεχε μόνο αν ο χρήστης άνοιγε την εφαρμογή. Μετά από φήμες για την υποκλοπή δεδομένων μέσω του εν λόγω πακέτου κάναμε ενδελεχή έλεγχο για να δούμε τι δεδομένα στέλνει. Διαπιστώσαμε πως είχε μια παρόμοια συμπεριφορά με το Cydia και έτσι ποτέ δεν μετέφερε προσωπικά δεδομένα κανενός σε τρίτους”

“Η συμφωνία που είχαμε με την TaiG ήταν βασισμένη πάνω στο γεγονός πως δεν θα υπήρχε πειρατικό υλικό. Μας το επιβεβαιώσαν και στον πρώτο έλεγχο μας δεν βρήκαμε κάτι. Μετά όμως από ενδελεχή έλεγχο βρήκαμε πειρατικά tweaks ακόμη και του pod2g. Τους το αναφέραμε και αν και δεν πιστεύουμε πως έγινε επίτηδες για να είμαστε σωστοί απέναντι στην jailbreak κοινότητα και τα όσα αυτή πρεσβεύει το αφαιρέσαμε από την αναβάθμιση του εργαλείου μας και τερματίσαμε την συμφωνία που είχαμε κάνει μαζί τους. Είμαστε απογοητευμένοι επίσης που ανεβάσανε στο site μια craked εκδοχή του δικού μας εργαλείου. Δεν τους δώσαμε ποτέ την άδεια ούτε κάποιον κώδικα για αυτό τον σκοπό”

Μπορείτε να διαβάσετε όλο το 2ο γράμμα των Evaders εδώ

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.