ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / To iOS 8 θα αποτελέσει την επίσημη είσοδο της Apple και στα “έξυπνα” σπίτια;

To iOS 8 θα αποτελέσει την επίσημη είσοδο της Apple και στα “έξυπνα” σπίτια;

Screen Shot 2014-05-27 at 1.19.49 AM

Για τους περισσότερους από εμάς το iPhone ήδη αποτελεί το τηλεχειριστήριο για πολλές από τις ηλεκτρονικές μας συσκευές στο σπίτι. Σύμφωνα όμως με νέα έκθεση η Apple πρόκειται να κάνει το παραπάνω γεγονός και επίσημο.

Σύμφωνα με την Financial Times η Apple ετοιμάζει μια πλατφόρμα που θα μετατρέπει όλες τις iOS συσκευές σε universal τηλεχειριστήρια κάνοντας έτσι ένα μεγάλο βήμα προς την υλοποίηση ενός πλαισίου έξυπνων σπιτιών ή iHouses αν προτιμάτε.

Η νέα αυτή πλατφόρμα σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα θα είναι ενσωματωμένη μέσα στο iOS 8 και θα προσφέρει πρόσβαση σε μια σειρά από APIs για υπάρχον συσκευές του εμπορίου όπως, οι λάμπες Philips Hues, τον Nest θερμοστάτη και πολλά ακόμη.

Στην συνταγή αυτή της κεντρικής διαχείρισης η Apple θα συμπεριλάβει και το Apple TV του όποιο το λογισμικό αναμένεται τους επόμενους μήνες να δεχτεί μια πάρα πολύ μεγάλη και σημαντική αναβάθμιση.

Το δημοσίευμα καταλήγει αναφέροντας πως η Apple θα έχει και ένα μοντέλο κέρδους για αυτή την πλατφόρμα της μιας και οι εταιρείες που θα μπαίνουν και θα κάνουν τα προϊόντα τους συμβατά θα πρέπει να πληρώνουν ένα πόσο.  Το ίδιο δηλαδή μοντέλο που έχουμε αυτή την στιγμή για το AirPlay, CarPlay και iBeacon.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.