ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / To iOS 8 θα φέρει υπηρεσία αναγνώρισης μουσικών κομματιών;

To iOS 8 θα φέρει υπηρεσία αναγνώρισης μουσικών κομματιών;

NEW-YORK_Shazam_02_2

Η Apple εργάζεται πάνω σε μια νέα υπηρεσία αναγνώρισης μουσικών κομματιών για το iOS σε μια προσπάθεια της να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την δική της θέση στον χώρο της μουσικής μετά την πτώση του iTunes, αναφέρει σήμερα το Bloomberg.

Μάλιστα το άρθρο αναφέρει πως η Apple θα συνεργαστεί σε αυτό το κομμάτι με την Shazam, μια εφαρμογή που κάνει αυτό ακριβώς και έχει γίνει εδώ και χρόνια επιτυχία στο App Store. Τόσο λοιπόν στο iPhone όσο και στο iPad οι χρήστες στο άμεσο μέλλον θα μπορούν να αναγνωρίσουν το κομμάτι που ακούνε χωρίς να έχουν την εν λόγω εφαρμογή εγκατεστημένη.

Το πιο πιθανό είναι αυτό να γίνεται μέσω της ψηφιακής βοηθού Siri. Με άλλα λόγια την στιγμή που ένα μουσικό κομμάτι παίζει ο χρήστης να μπορεί να ρωτάει “Ποιο καλλιτέχνη ακούω; ή Ποιο είναι αυτό το κομμάτι;” και η Siri μέσω του Shazam να σκανάρει την τεράστια βάση δεδομένων του δεύτερου και να παρουσιάζει τα αποτελέσματα. Κατά πάσα πιθανότητα στον χρήστη θα δίνεται και η επιλογή να αγοράσει το εν λόγω τραγούδι μέσω iTunes.

H πτώση της μουσικής στο iTunes έχει γίνει ένας μεγάλος πονοκέφαλος για την Apple με το λανσάρισμα του iTunes Radio να μην βοηθάει πολύ στα κέρδη της εταιρείας.

Μια σειρά λοιπόν αλλαγών και μάλιστα μεγάλων σε ότι έχει να κάνει με Apple, Μουσική και iTunes αναμένεται να πραγματοποιηθούν με την παρουσίαση του iOS 8 και μετά μιας και τα περιθώρια έχουν στενέψει για την Apple ενώ ο ανταγωνισμός από εταιρείες όπως Spotify, Pandora και άλλες streaming υπηρεσίες έχει γιγαντωθεί.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.