ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / To iPhone 5C οδηγεί τους αγοραστές στο iPhone 5S

To iPhone 5C οδηγεί τους αγοραστές στο iPhone 5S

iphone5c-640x338

Κανείς δεν μπορεί να πει πως το iPhone 5C  ήταν μια αποτυχία για την Apple αλλά όλοι παραδεχόμαστε πως οι περισσότεροι δεν τον αγκάλιασαν σαν συσκευή όπως αναμενόταν κάτι που φαίνεται και από τις πωλήσεις του σε σύγκριση με το iPhone 5S που η αναλογία είναι 1 προς 3. Πάρα αυτά οι μέχρι τώρα πωλήσεις του του δίνουν άνετα την τρίτη ή δεύτερη θέση στις πωλήσεις των παρόχων.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε τονίσει πως η Apple γνωρίζει πολύ κάλα να διαχειρίζεται την επιχείρηση που λέγεται iPhone. Μπορεί λοιπόν η Apple να κατάλαβε πως αν άφηνε το iPhone 5 στην αγορά και το έδινα $100 φτηνότερο θα έχανε από τις πωλήσεις του αντί να κέρδιζε.

Αυτό φαίνεται και από πρόσφατη έρευνα της Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

“To iPhone 5C κερδίζει λιγότερο μερίδιο της αγοράς από ότι κέρδιζε η Apple όταν είχε στην θέση του το iPhone 4S πριν ένα χρόνο ακριβώς. Στην αντίπερα όχθη το iPhone 5S έχει κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς σε σχέση με τον προκάτοχο του το iPhone 5.”

Με άλλα λόγια το iPhone 5C δεν είναι το ίδιο αρεστό στους χρήστες όσο ήταν το iPhone 4S πριν ένα χρόνο αλλά το γεγονός αυτό δούλεψε υπέρ στις πωλήσεις του iPhone 5S.

Βλέπουμε λοιπόν πως η Apple έχει δημιουργήσει ένα κερδοφόρο σενάριο σε κάθε άποψη μιας και το iPhone 5C στοιχίζει λιγότερο στην κατασκευή του από το iPhone 5 ενώ αν κάποιος δεν θέλει την πλαστική επιλογή της Apple πάει απ ευθείας στο iPhone 5S.

 Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.