ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / To Mac ξυπνάει αυτόβουλα (wake from sleep) | Οδηγός

To Mac ξυπνάει αυτόβουλα (wake from sleep) | Οδηγός

sleep-mac-remote

Όταν το Mac μπαίνει σε sleep mode, κατά κανόνα παραμένει έτσι μέχρις ότου το ξυπνήσει κανείς πατώντας το space bar για παράδειγμα. Όμως ενίοτε μπορεί να ξυπνήσει αυτόβουλα ή ακόμη και να προκύψουν επαναλαμβανόμενα sleep – wake from sleep.

Πηγαίνετε /Applications ▹ Utilities, ανοίγετε το Terminal, copy/paste την εντολή και Enter,

syslog |grep -i "Wake reason"

οπότε θα προκύψει ένα report της μορφής όπου δίπλα από το Wake reason αναφέρεται το αίτιο που προκάλεσε το wake up. Για παράδειγμα EC.PowerButtonαφορά στο power button, EC.LidOpen στο καπάκι του notebook κ.α.

Πάντως το hardware που μπορεί συνήθως να προκαλέσει την δυσλειτουργία, προσδιορίζεται από τους κώδικες,

• OHC (Open Host Controller) : Σε εμφάνιση των OHC1 ή OHC2, το θέμα προκαλείται από ενσύρματη περιφερειακή συσκευή (printer, scanner, camera), ενώ μπορεί κάλλιστα να αφορά και σε ασύρματες ή bluetooth συσκευές που χρησιμοποιούν το USB bus του Mac.

• EHC (Enhanced Host Controller) : Σε εμφάνιση των EHC1 ή EHC2, το θέμα προκαλείται από ενσύρματο ποντίκι ή πληκτρολόγιο.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

Πηγή:Macnotes.gr 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.