ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / To Samsung Galaxy S5 προσφέρει προστασία από το νερό, θα πρέπει το iPhone 6 να κάνει το ίδιο;

To Samsung Galaxy S5 προσφέρει προστασία από το νερό, θα πρέπει το iPhone 6 να κάνει το ίδιο;

Στιγμιότυπο 2014-02-28, 2.16.14 π.μ.

H νέα ναυαρχίδα της Samsung πλέον παρουσιάστηκε και επίσημα αυτή την εβδομάδα και όπως αναμενόταν έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Μαζί με μια σειρά νέων χαρακτηριστικών είδαμε και ένα που πραγματικά θα θέλαμε να το υιοθετήσει και η Apple. Ακούει στο όνομα προστασία από το νερό.

Για να είμαστε τελείως αντικειμενικοί όχι η Samsung δεν έκανε κάτι τελείως καινοτόμο μιας και η Sony έχει ήδη παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο στο Xperia μοντέλο της. Σίγουρα το χαρακτηριστικό αυτό δεν θα είναι το ουάου που περιμένουμε από το iPhone 6 και την Apple αλλά σίγουρα θα ήταν μια πολύ πετυχημένη προσθήκη.

Αυτή την στιγμή εμείς οι χρήστες του iPhone για να προσφέρουμε την εν λόγω προστασία στην αγαπημένη μας συσκευή πρέπει να πληρώσουμε αρκετά για μια σειρά θηκών που αν μη τι άλλο προσφέρουν και έξτρα όγκο στην συσκευή. Θα φανταζόταν κάποιος πως το iPhone 5S με την προσθήκη του μικρό επεξεργαστή M7 θα ήταν το ιδανικό smartphone για να σας συνοδεύσει σε όλες τις δραστηριότητες σας και ειδικά αυτές της άθλησης. Σε αυτό συνηγορούν και μια σειρά από εφαρμογές που υπάρχουν στο App Store. Δυστυχώς με βάση το γεγονός πως το iPhone δεν προσφέρει από μόνο του καμιά απολύτως προστασία από τα υγρά το κάνουν να μην είναι και ένας τόσο ιδανικός σύντροφος.

Παραδείγματα άπειρα που ένα απροστάτευτο iPhone υποφέρει – από έναν διάδρομο γυμναστηρίου και τον ιδρώτα του χρήστη του μέχρι μια βόλτα στην παραλία το καλοκαίρι.

Αν η Sony και τώρα η Samsung προσφέρουν μια τέτοια προστασία η Apple θα μπορούσε να κάνει κάτι παρόμοιο βελτιώνοντας ακόμη και το κατά πόσο αδιάβροχη θα μπορούσε να είναι η συσκευή της. Για παράδειγμα να μην είχε πρόβλημα αν στιγμιαία σας έπεφτε στην τουαλέτα ή αν το είχατε στην τσέπη του παντελονιού σας ενώ έξω έριχνε καρέκλες. Να τονίσουμε εδώ ότι υπάρχει διαφορά στους όρους προστασίας από το νερό που προσφέρουν τα Andoid κινητά που αναφέραμε και του όρου αδιάβροχα. Με άλλα λόγια αν το Galaxy S5 μπει μαζί σας στο μπάνιο ή στην θάλασσα θα έχει ακριβώς την ίδια μοίρα με οποιοδήποτε άλλο smartphone της αγοράς.

Ένα αδιάβροχο iPhone θα ήταν ευχής έργο και απίστευτα χρηστικό αλλά ακόμη και αν ακολουθούσε τον ανταγωνισμό προσφέροντας εν μέρη προστασία από το νερό και πάλι θα ήταν κάτι πολύ καλοδεχούμενο για όσους αθλούνται και όχι μόνο.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.