ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPad / To Split-screen multitasking υπάρχει στον κώδικα του iOS 8

To Split-screen multitasking υπάρχει στον κώδικα του iOS 8

apple-ios-8-split-screen-ipad-2-apps-multitasking

Πριν μερικές εβδομάδες σας είχαμε αναφέρει πως η Apple δούλευε σε ένα νέο multitasking χαρακτηριστικό που θα επέτρεπε στον χρήστη ενός iPad να έχει δυο εφαρμογές ανοιχτές παράλληλα στην home screen του και να μπορεί να μεταφέρει μέσω drug & drop στοιχεία από την μια στην άλλη.

Σας αναφέραμε επίσης πως μάλλον το εν λόγω χαρακτηριστικό θα γινόταν διαθέσιμο στην iOS 8.1 έκδοση ή ακόμη και αργότερα.

Screen Shot 2014-06-10 at 1.56.06 AM

Ο Developer Steven Troughton-Smith ανακάλυψε κώδικα στο iOS 8 ο οποίο επιβεβαιώνει πως αυτό το χαρακτηριστικό είναι σε επεξεργασία από την Apple. Μάλιστα παρουσίασε και screenshot του κώδικα αυτού στο 9to5Mac δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στα λεγόμενα του.

screen-shot-2014-06-09-at-1-40-54-pm1

Με βάση τον παραπάνω κώδικα, όπως ο ίδιος εξηγεί, μπορούμε να δούμε πως το Springboard του iOS 8 έχει πλέον την ικανότητα να υποστηρίξει περισσότερες από δύο εφαρμογές διπλά δίπλα. Η διεπαφή της Apple είναι δυναμική κάτι το οποίο σημαίνει πως μια εφαρμογή μπορεί να καταλαμβάνει τα 3/4 της οθόνης ενώ η άλλη το 1/4.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.