ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Οδηγοί / VirusBarrier Express: Προστατέψτε το Mac σας από κακόβουλο λογισμικό

VirusBarrier Express: Προστατέψτε το Mac σας από κακόβουλο λογισμικό

screen800x500

Το περιβάλλον Windows βρίθει από malicious software (malware) ή κακόβουλο λογισμικό αν προτιμάτε και ιδιαίτερα από ιούς (virus). Ετσι δημιουργήθηκε η κοινή πλέον πεποίθηση ότι όλα τα computers είναι εκτεθειμένα σ’ αυτές τις απειλές και ότι είναι επιπόλαιο να γίνεται χρήση τους χωρίς κάποιας μορφής προφύλαξη.

Αυτή η άποψη είναι ολοφάνερη σε χρήστες PC / Windows computers που μετακινήθηκαν σε συστήματα Mac και που αμέσως σπεύδουν να εγκαταστήσουν antivirus utilities στα μηχανήματα τους πιστεύοντας ότι είναι απαραίτητο στοιχείο και του νέου τους computer.

Στο περιβάλλον Mac OS X δεν απαντώνται ιοί, πάντως επικράτησε ο χαρακτηρισμός virus και για το trojan ή trojan horse, το malware που απαντάται σε Mac computers.

Σε εφησυχασμό  λοιπόν τον χρηστών Mac συνδράμει ο scanner της Intego VirusBarrier Express που δεν παρεμβαίνει στο σύστημα όπως οι on-line scanners, με τις συνακόλουθες παρενέργειες.

Πρόκειται δηλαδή για έναν “κατ’ επίκληση” (on-demand) scanner που ενεργοποιείται όποτε το θελήσει κανείς, είναι δε διαθέσιμος (free) στο Mac App Store και απλούστατος στη χρήση του.

1. Click Installed Definitions για update τους.

2. Click Do Nothing.

3. Click Quick Scan ή Full Scan κατά κρίση.

• Ενώ υπάρχει και η επιλογή για προγραμματισμένα scans με επιλογή του Schedules και με tick το box Enable schedules.

• Πάντως, σε κάθε περίπτωση, σε μόλυνση του συστήματος ο εισβολέας θα εντοπισθεί “κατόπιν εορτής”, ή θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εκ των υστέρων αν προτιμάτε.

▲ Τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει την αναγκαιότητα για πρακτικές ασφαλούς (safe) computing !.

Πηγή:Macnotes.gr

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.