ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / WSJ: “Η διαταραχή που έγινε διακοπή” αναφέρει για την εξαγορά της Beats από την Apple

WSJ: “Η διαταραχή που έγινε διακοπή” αναφέρει για την εξαγορά της Beats από την Apple

AP_apple_beats_kab_140509_16x9_992

“Η διαταραχή που έγινε διακοπή” αναφέρει με σημερινό της δημοσίευμα η WSJ για την όπως όλα δείχνουν εξαγορά της Beats από την Apple. Τους πραγματικούς λόγους πίσω από αυτή την κίνηση μπορεί και να μην τους μάθουμε ποτέ.

Στο άρθρο μας εδώ προσπαθήσαμε να σας παρουσιάσουμε τους λόγους για τους οποίους η Apple μπορεί να έκανε μια τόσο απότομη κίνηση που έπιασε πολλούς εξαπίνης.

Η WSJ προσπαθεί να το δει και από μια άλλη οπτική γωνία. Αυτή έχει να κάνει με το γεγονός πως η εταιρεία που έφερε την επανάσταση στην μουσική με το λανσάρισμα του iTunes το 2003 παρέμεινε για χρόνια στα κεκτημένα της και έτσι εν έτη 2014 είδε τις ψηφιακές λήψεις να σημειώνουν μεγάλη πτώση και μάλιστα να είναι ένα συνεχές φαινόμενο. Ο λόγος; Οι on demand μουσικές streaming υπηρεσίες.

Η Apple απέτυχε να προβλέψει όταν έπρεπε την τεράστια επιτυχία που θα είχαν υπηρεσίες όπως το Spotify και το Rdio και έτσι πλέον αναγκάστηκε να τρέξει για να μην χάσει τελείως το τρένο. Σύμφωνα με την WSJ λοιπόν αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος πίσω από αυτή την εξαγορά αν και εφόσον αυτή επιβεβαιωθεί και επίσημα.

Το σύστημα λοιπόν της Apple θεωρείτε πλέον δύσχρηστο αλλά ακόμη δυσλειτουργικό ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο υψηλόβαθμα στελέχη των δισκογραφικών εταιρειών είχαν εντυπωσιαστεί απίστευτα με το πόσο διστακτική ήταν η Apple στην δημιουργία μιας streaming υπηρεσίας μουσικής.

Μάλιστα χαρακτήρισαν πως στο άκουσμα μιας streaming υπηρεσίας η Apple αντιδρούσε με ένα παρόμοιο τρόπο που κάνανε οι ίδιες οι εταιρείες όταν ο Steve Jobs τους παρουσίασε την ιδέα του iTunes πριν 1ο χρόνια.

Η Apple λοιπόν μέσα σε μια δεκαετία επιτυχιών κατέληξε να γίνει δυσκίνητη και αργεί στις εξελίξεις της μουσικής, αγνοώντας παράλληλα τελείως τις streaming υπηρεσίες. Το iTunes Radio δεν ήταν σε καμιά περίπτωση ικανό να αλλάξει την κατάσταση και πλέον δεχόμενη και μεγάλες πιέσεις η ίδια από τις δισκογραφικές εταιρείες αναγκάστηκε να κινηθεί μπροστά.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.