ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / WSJ: Η Apple προσλαμβάνει μηχανικούς της HTC και άλλων ασιατικών εταιρειών για επίσπευση των νέων προϊόντων

WSJ: Η Apple προσλαμβάνει μηχανικούς της HTC και άλλων ασιατικών εταιρειών για επίσπευση των νέων προϊόντων

HTC Apple Patents

Παρά το κατεστημένο στον ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα συχνές ανανεώσεις προϊόντων η Apple συνεχίζει παραδοσιακά μέχρι στιγμής να ανανεώνει τα iPhone της σε ετήσια βάση.

Η Sony μέσω του CEO της πρόσφατα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Apple αναφέροντας πως η παραπάνω πολιτική της μπορεί να της στοιχίσει στο άμεσο μέλλον.

Η The Wall Street Journal με σημερινό δημοσίευμα της αναφέρει πως η Apple πλέον προσλαμβάνει εκατοντάδες νέους μηχανικούς και manager παραγωγικών αλυσίδων σε χώρες όπως η Κίνα και η Ταϊβάν. Μάλιστα η Apple φέρετε να προσεγγίσει με άνεση εργατικό δυναμικό από ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η HTC και ο λόγος δεν είναι άλλος από την επίσπευση της παραγωγής των νέων προϊόντων της για το 2014.

Μέσω του LinkedIn η Apple έχει ξεκινήσει μια τέτοια ενέργεια στην Ασία από τον περασμένο Αύγουστο ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα μηχανικοί από την HTC,  Inventec και Quanta Computer έχουν πλέον ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρείας.

Γιατί η Apple λοιπόν ενισχύει τόσο δυναμικά τις ομάδες της σε Σαγκάη και Ταϊπέι;

Σύμφωνα με την WSJ η απάντηση είναι ότι χρειάζεται επιπλέον μηχανικούς για να δουλέψουν με τους ασιατικούς προμηθευτές της στην παραγωγή εξαρτημάτων για τα επερχόμενα iPhones και iPads. H Αpple δείχνει με αυτό τον τρόπο να θέλει να έχει πιο συχνές παρουσιάσεις νέων προϊόντων.

Apple has added several hundred new engineers and operations staff in China over the past two years, with a blitz of hiring that began in mid-2013, people familiar with the matter said.

Το δυναμικό της Apple σε αυτό τον τομέα πλέον ξεπερνάει τα 600 άτομα στην Κίνα μόνο.

Σχολιασμός στο φόρουμ

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.