ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / WSJ: Η TSMC για πρώτη φορά ξεκινάει την επίσημη διάθεση A8 επεξεργαστών στην Apple

WSJ: Η TSMC για πρώτη φορά ξεκινάει την επίσημη διάθεση A8 επεξεργαστών στην Apple

Apple-A81

H Wall Street Journal αναφέρει σήμερα πως η Apple επιτέλους αποχαιρετάει την εξάρτηση της από την Samsung για την παραγωγή επεξεργαστών για τις iOS συσκευές της. Αν και η Samsung έχασε αυτή την αποκλειστικότητα από πέρυσι υπήρχαν μέχρι και σήμερα αμφιβολίες για το αν η TSMC θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στην τεράστια ζήτηση που θα υπήρχε από την Apple.

Σύμφωνα με την σημερινή έκθεση η TSMC τα κατάφερε στην παραγωγή και έτσι ξεκίνησε την επίσημη διάθεση επεξεργαστών στην Apple που όπως όλοι φανταζόμαστε μάλλον πρόκειται για τους A8.

Αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική τροπή στην παραγωγή του iPhone μιας και για πρώτη φορά η Apple απομακρύνεται από την Samsung για ένα νευραλγικό εξάρτημα των συσκευών της. Τα A8 chips θα χρησιμοποιούν την 20 nm παραγωγική επεξεργασία σύμφωνα με το όσα διαβάζουμε σήμερα σε αντίθεση με την 28 nm του A7 που βρίσκουμε στις πρόσφατες iOS συσκευές της Apple. H αλλαγή αυτή σημαίνει πως ο επεξεργαστής θα έχει λιγότερες απαιτήσεις για watt και γενικότερα θα είναι περισσότερο αποδοτικός αλλά και οικονομικός για την αυτονομία της συσκευής.

Τέλος η αναφορά κάνει λόγω πως η TSMC έχει ήδη συμφωνήσει με την Apple για την συνεργασία ποιο αναβαθμισμένων chip για το 2015. Η TSMC θα αποτελέσει την μόνη εταιρεία για την παραγωγή του A8 ενώ η Apple κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και σαν backup την Samsung για παν ενδεχόμενο.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.