ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / iPhone / WSJ: Τα ακριβότερα μοντέλα του iPhone 6 θα έχουν μια οθόνη από ζαφείρι

WSJ: Τα ακριβότερα μοντέλα του iPhone 6 θα έχουν μια οθόνη από ζαφείρι

14697440010_caae5f0093_o-640x480

Η The Wall Street Journal αναφέρει σήμερα πως η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει οθόνες από ζαφείρι στα ακριβότερα μοντέλα των 4.7 και 5.5 ιντσών iPhone 6 που πρόκειται να κυκλοφορήσει φέτος.

Η είδηση αυτή είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη με όλες τις προηγούμενες αναφορές που θέλανε την Apple να μην χρησιμοποιεί τέτοιες οθόνες ακόμη εξαιτίας των δυσκολιών στην επεξεργασία του υλικού αλλά και του κόστους.

Η σημερινά αναφορά όμως κάνε λόγω πως η εταιρεία είναι μεγάλη υπέρμαχος της ιδέας και τελικά θα προχωρήσει με αυτή ειδικά να καταφέρει να έχει αρκετά ικανοποιητική παραγωγή επεξεργασμένου ζαφειριού για την κυκλοφορία των συσκευών. Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός πως η Apple ίσως αυξήσει το κόστος συγκεκριμένων μοντέλων εξαιτίας των νέων αυτών υλικών που θα χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα λοιπόν διαβάζουμε:

“H Apple σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει οθόνες από ζαφείρι στα πιο ακριβά μοντέλα των δύο μεγαλύτερων iPhones που θα κυκλοφορήσει φέτος αν η παραγωγή του υλικού της το επιτρέψει. Μερικές αναλυτές πιστεύουν πως η Apple θα έχει διαφορετικό, πιο ακριβό, κοστολόγιο για τις δυο αυτές συσκευές σε σύγκριση με τα περσινά μοντέλα εξαιτίας του υψηλότερου κόστος των εξαρτημάτων. Αν η Apple χρησιμοποιήσει οθόνες από ζαφείρι θα έχει λιγότερες σπασμένες οθόνες και έτσι θα εξοικονομήσει χρήματα και από της εγγυήσεις. Βέβαια αυτά τα χρήματα δεν θα είναι αρκετά για να ισορροπήσουν τα έξοδα της εταιρείας στην παραγωγή οθονών από ζαφείρι”

Αν η Apple λοιπόν δεν αυξήσει τις τιμές των iPhone που θα έχουν οθόνες από ζαφείρι τότε αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο και σημαντικό στα περιθώρια κέρδους της εταιρείας.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.