ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / WWDC 2008 ιστορική αναδρομή: iPhone 3G, MobileMe, Snow Leopard και App Store [Video]

WWDC 2008 ιστορική αναδρομή: iPhone 3G, MobileMe, Snow Leopard και App Store [Video]

130607151333-wwdc-2008-horizontal-gallery

Καθώς σύντομα η Apple για ακόμη μια χρονιά θα ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα event της για τον χρόνο, το WWDC14, θεωρήσαμε καλό να σας παρουσιάσουμε μια ιστορική αναδρομή όλων των προηγούμενων WWDC της εταιρείας. Συνεχίζουμε λοιπόν σήμερα με το WWDC 2008 που αποτέλεσε το πρώτο συνέδριο της Apple που εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια.

Το WWDC 2008 ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου στις 10 am με τον Steve Jobs να ηγείται του event. H Apple είχε ήδη κάνει ένα iPhone SDK event, το πρώτο, και πολλά από όσα είχαν ειπωθεί θα ολοκληρωνόντουσαν κατά την διάρκεια του εν λόγω WWDC. Η πρώτη εμφάνιση του App Store ήταν ένα πραγματικό διαμάντι μιας και θα αποτελούσε ένα χώρο όπου οι iPhone χρήστες θα μπορούσαν να κατεβάσουν με ασφάλεια εφαρμογές και παιχνίδια. Η Apple ανακοίνωσε πως θα αναλάβει όλα τα λογιστικά για το App Store και έτσι έδωσε μεγαλύτερη άνεση στους προγραμματιστές. Αν το iPhone επαναπροσδιόρισε το κινητό με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως το App Store επαναπροσδιόρισε το λογισμικό.

Επίσης η Apple ανακοίνωσε και το iPhone 3G, το πρώτο iPhone που ανακοινώθηκε ποτέ σε WWDC Keynote. Το εν λόγω ήταν παρόμοιο με το original iPhone αλλά είχε δυνατότητες 3G EDGE.

Επίσης είχαμε την παρουσίαση για πρώτη φορά του MobileMe, μιας υπηρεσίας που χρόνια μετά ο Steve Jobs θα παραδεχόταν πως δεν ήταν κάτι καλύτερο ποτέ λανσάρισε η Apple αλλά που όμως ήταν απαραίτητο για την μετέπειτα δημιουργία του iCloud.

Με όλους να έχουν ρίξει το βάρος στο iOS 2 και στο SDK το OS X πέρασε σε δεύτερη μοίρα και έτσι είχαμε την παρουσίαση του Snow Leopard χωρίς μεγάλες προσθήκες αλλά με αλλαγές στο εσωτερικό του και αναβαθμίσεις που το έκαναν ως ένα από τα πιο σταθερά λειτουργικά που έκανε διαθέσιμα ποτέ η Apple.

 Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.