ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / WWDC 2010 ιστορική αναδρομή: iPhone 4, iOS 4, Safari 5 [Video]

WWDC 2010 ιστορική αναδρομή: iPhone 4, iOS 4, Safari 5 [Video]

WWDC-2010-keynote-Steve-Jobs-shows-iPhone-4-components

Καθώς κάτι λιγότερο από 3 μέρες μας χωρίζουν από το μεγάλο event της Apple WWDC14, όπως θα έχετε καταλάβει μέχρι σήμερα θεωρήσαμε ωραίο να σας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα προηγούμενα συνέδρια της Apple και να σας παρουσιάσουμε τις ανακοινώσεις τους καθώς και τι επίδραση είχαν αυτές τόσο στους χρήστες όσο και στην βιομηχανία.

Σήμερα λοιπόν παρουσιάζουμε το WWDC2010, το πρώτο που έγινε μετά την παρουσίαση του iPad και το τελευταίο στο οποίο η Apple παρουσίασε ένα νέο iPhone.

H Αpple είχε μια απίστευτη δυναμική λίγο πριν το WWDC 2010. Τα εισιτήρια για τα προηγούμενα WWDC ήταν διαθέσιμα για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες αλλά στο WWDC 2010 εξαφανίστηκαν μέσα σε 8 μόλις μέρες.

Το iPad είχε κάνει το ντεμπούτο του τον Απρίλιο εκείνου του χρόνου και μέσα σε ένα μήνα η Apple είχε ανακοινώσει πως είχε ήδη πουλήσει 2 εκατομμύρια iPads!!

To iOS λοιπόν ήταν αυτό το λογισμικό στο οποίο η Apple είχε ρίξει το μεγάλο της βάρος. iPhone OS 4 στην beta έκδοση του είχε γίνει ήδη preview στους εγκεκριμένους προγραμματιστές της Apple. H υπηρεσία iBooks είχε παρουσιαστεί μαζί με το Game Center και το iAds. Το Facetime επίσης έκανε το ντεμπούτο του μαζί με 100 νέα χαρακτηριστικά ακόμη και 1500 APIs για τους προγραμματιστές.

Η είσοδος του iPad στην αγορά έκανε τον Steve Jobs να ανακοινώσει και το νέο όνομα του λογισμικού και από iPhone OS μετονομάστηκε στο iOS που ξέρουμε όλοι σήμερα.

Στο WWDC 2010 είχαμε και την παρουσίαση του iPhone 4. Όλα τα προηγούμενα iPhones της Apple έμοιαζαν παρόμοια αλλά το iPhone 4 είχε ένα νέο σχεδιασμό με ένα μοναδικό πάντρεμα του γυαλιού με το ανοξείδωτο χάλυβα και πάχος μόλις 9.3 mm. Το iPhone 4 επίσης έφερε και τον ορισμό της Retina οθόνης και ήταν η πρώτη συσκευή στον κόσμο με μια τέτοια ανάλυση. Στο εσωτερικό του είχαμε έναν A4 επεξεργαστή, 5 megapixel camera και βελτιωμένη απόδοση μπαταρίας.

Τέλος η Apple παρουσίασε και το Safari 5 με μεγαλύτερες επιδόσεις και την δυνατότητα χρησιμοποίησης διαφορετικών μηχανών αναζήτησης.

Η επιστροφή του Steve Jobs επί σκηνή μετά την απουσία του από το WWDC 2009 ενθάρρυνε τους πάντες και έκανε όλους να πιστέψουν πως τα προβλήματα υγείας του είχαν λυθεί.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.