ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / WWDC 2012 ιστορική αναδρομή: Mountain Lion, iOS 6 και Retina MacBook Pro

WWDC 2012 ιστορική αναδρομή: Mountain Lion, iOS 6 και Retina MacBook Pro

WWDC-2012-keynote-Scott-Forstall-crowd-sourcing-traffic-data

Σε μερικές ώρες το WWDC 2014 θα είναι πλέον γεγονός. Εμείς συνεχίζουμε την ιστορική αναδρομή των World Wide Developer Conferences  της Apple παρουσιάζοντας σας το τι ανακοινώσεις είχαμε και τι επίδραση είχαν αυτές σε χρήστες αλλά και σε ολόκληρη την βιομηχανία. Σήμερα λοιπόν θα δούμε το WWDC 2012 όπου η Apple μας παρουσίασε το Mountain Lion, το iOS 6 αλλά και νέα MacBook μοντέλα.

Αντικειμενικά το WWDC 2011 δεν ήταν ένα από τα πιο δυνατά συνέδρια της Apple ειδικά στο θέμα του Hardware, το 2012 ήταν η χρονιά που η εταιρεία ανέκαμψε και μάλιστα σημαντικά. Στο Keynote του 2012 λοιπόν είχαμε την παρουσίαση των πρώτων MacBook Pro με Retina οθόνη ένα laptop σταθμό μιας και η ανάλυση που συναντήσαμε ήταν η πρώτη στην αγορά σε ένα laptop μηχάνημα.

Τα MacBook Air δέχτηκαν και αυτά αρκετά σημαντικές αναβαθμίσεις όπως περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, Ive Bridge επεξεργαστές, USB 3.0 και πολλά ακόμη. Σε αυτή την φρενίτιδα αναβαθμίσεων των MacBook η Apple δεν ξέχασε και το παλαιότερο MacBook Pro μιας και αυτό αναβαθμίστηκε με γρηγορότερο επεξεργαστή, καλύτερη κάρτα γραφικών κλπ.

Η Apple επίσης παρουσίασε το OS X Mountain Lion την τελευταία “μεγάλη γάτα” της – λειτουργικό σύστημα. Το λογισμικό προσπάθησε να εξομαλύνει τα στοιχεία που είχαν μεταφερθεί από το iOS στο OS X ενώ νέα όπως το Notification Center προστέθηκαν σε αυτό για πρώτη φορά.

Άλλα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν ήταν το AirPlay mirroring για το Apple TV, Power Nap και πολλά ακόμη.

Το iOS 6 παρουσιάστηκε και αυτό με την σειρά του όπου και οι χάρτες της Google αποτέλεσαν παρελθόν από προ εγκατεστημένη εφαρμογή. Μια κίνηση της Apple που ήταν βιαστική και που οδήγησε στον Tim Cook να απολογείται δημόσια μερικούς μήνες και τον Scott Forstall να βλέπει εν μια νυκτί την πόρτα της εξόδου από την εταιρεία. Η πρώτη μεγάλη απόλυσε VP της Apple επί εποχής Tim Cook.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.