ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / MacOS / To YouTube δημιουργεί προβλήματα στο Safari του Yosemite | Λύση

To YouTube δημιουργεί προβλήματα στο Safari του Yosemite | Λύση

SadYouTube210114

Σύμφωνα με ποστ που εμφανίζονται τόσο στις ομάδες υποστήριξης της Apple αλλά και στα forums της Google ένας άγνωστος ακόμη αριθμός χρηστών που τρέχουν το Yosemite στα μηχανήματα τους έχουν προβλήματα όταν παίζουν YouTube βίντεο προβλήματα μάλιστα που πολλές φορές οδηγούν τον Safari να σταματάει να λειτουργεί τελείως.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μερικά, όχι όλα, τα HTML5, βίντεο. Άλλοι πλοηγοί δεν φαίνεται να επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα. Ούτε η Apple αλλά ούτε και η Google έχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση μέχρι στιγμής.

Το πρόβλημα όπως αναφέρει και το MacRumours μάλλον έχει να κάνει από την πλευρά της Google και όχι από την Apple.

Μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα και επίσημα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω λύση για το Safari.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τον user agent του Safari στο Google Chrome. Την αλλαγή αυτή θα την κάνετε από το Advanced tab στις Ρυμίσεις – Preferences του Safari.

Πρώτα κάντε tick στο κουτάκι δίπλα στο “Show Develop menu in menu bar” και μετά επιλέξτε “Google Chrome — Mac” στο Develop κάτω από το μενού του Safari.

OS-X-Yosemite-Safari-Develop-menu-User-agent-Chrome

Το παραπάνω βέβαια είναι μια πολύ προσωρινή λύση που πρέπει να επαναλαμβάνετε κάθε φορά που εκκινείτε τον Safari με το boot του μηχανήματος σας.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.