ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Home / Apple / Yukari Kane: Ο απαιτητικός Steve Jobs και ο έντονος Tim Cook

Yukari Kane: Ο απαιτητικός Steve Jobs και ο έντονος Tim Cook

jobs-jpg

H ΝΥ Times είχε μια σύντομη συνέντευξη με τον συγγραφέα του νέου βιβλίου σχετικού με την Apple, Haunted Empire. To βιβλίο έχει πολλά ντοκουμέντα και μια εκτενής έρευνα για το παρασκήνιο της Apple αλλά και για τους 2 ηγέτες της. Ο συγγραφέας λοιπόν τονίζει πως παρόλο που μπορεί να περνάει στον κόσμο πως ο Tim Cook είναι πιο χαλαρός σε σύγκριση με την απαιτητική φύση του Steve Jobs στην πραγματικότητα και οι δύο διαχειρίζονται όλα τα θέματα της εταιρείας με την ίδια ένταση.

Αποσπασματικά έχουμε:

“Δεν νομίζω πως ο Tim είναι αδιάφορος ή χαλαρός στην πραγματικότητα είναι απίστευτα έντονος χαρακτήρας. Απλά δεν εκφράζεται με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο Steve”

“Ο Jobs για χρόνια το είχε κάνει χούι  να καλεί ανθρώπους της Apple στα μέσα των διακοπών τους. Για παράδειγμα θα καλούσε εργαζομένους της Apple την παραμονή ή την ημέρα των Χριστουγέννων γιατί αποφάσισε ξαφνικά να αλλάξει το χρώμα του iPod Shuffle.”

“Ο Cook έχει καλύτερη επικοινωνία με τους ανθρώπους. Στέλνει περισσότερα emails στους εργαζομένους και κανονίζει περισσότερες εσωτερικές συναντήσεις στο town hall στα κεντρικά της εταιρείας. Επίσης αντιλαμβάνεται πως η άνθρωποι θέλουν διακοπές αλλά και τον δικό τους προσωπικό χρόνο. Ο Cook φέρνει καλύτερη οργάνωση στην Apple κάτι το οποίο είναι καλό ειδικά αν αναλογιστούμε το μέγεθος που έχει πλέον η συγκεκριμένη εταιρεία. Έχει μια πιο ηγετική μορφή από τον Steve χωρίς εσωστρέφειες και κυκλοθυμίες”

“Σε σχέση με τα κέρδη και τις πωλήσεις δεν υπάρχει θέμα για το γεγονός πως η Apple συνεχίζει να είναι μια επιτυχημένη εταιρεία. Η λέξη επιτυχία όμως για την Apple σημαίνει πολλά περισσότερα. Είναι μια υπόσχεση για την τελειότητα και για φανταστικά προϊόντα που θα αλλάξουν τον κόσμο. Το δεύτερο είναι πλέον πολύ δύσκολο να επιτευχθεί χωρίς την μοναδική ικανότητα του Jobs που την ονομάσαμε πεδίο παραπλάνησης. Αν δεν γίνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές και κυκλοφορίες πολύ φοβάμαι πως η Apple κινδυνεύει να γίνει μια νέα Sony.”

Σχολιασμός στο φόρουμ 

About idimitris

O Δημήτρης είναι διαχειριστής και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing Manager στο tokinito.gr. Αγαπημένη του συσκευή το Apple TV ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.